Statushouders

Statushouders

Ben je statushouder en wil je Nederlands leren bij TaalTafels, 
dan komen meteen de volgende vragen op je af:

TaalTafels richt zich niet alleen op het leren van de Nederlandse taal, maar biedt cursisten meer.

Wij kijken naar je diploma’s en wat die waard zijn hier in Nederland. We helpen je bij het opstellen van een C.V. en schatten je ervaring in. En, het belangrijkste, we zetten ons netwerk in om je op weg te helpen bij het vinden van werk in je eigen vakgebied op jouw niveau. Als we een passend netwerkcontact gevonden hebben, gaan we samen met jou op pad en in gesprek om te kijken of er mogelijkheden zijn op een stageplek, leer / werkplek of een baan. Er zijn veel organisaties in ons netwerk die graag met ons meedenken en kansen willen creëren, met name voor hoogopgeleide statushouders met veel potentie en kwaliteiten. En als we geen passend netwerk voor je hebben, dan bouwen we het!

Om je Nederlands nog sneller op niveau te krijgen, brengen we je in contact met gratis taalaanbod van bibliotheken, vrijwilligersorganisaties en taalmaatjes en kijken we in ons netwerk van gemeentelijke en sociale instellingen waar we je mee kunnen helpen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?
Wij gaan graag met je in gesprek!

Financiering

TaalTafels heeft het Keurmerk Blik op Werk. Statushouders kunnen gebruik maken van een DUO-lening om onze cursussen te betalen.