Over ons

Over ons

TaalTafels is in 2018 opgericht door Peter Wortelboer vanuit een heel eigen visie met de volgende vier pijlers:


• Taalverwerving en inburgering voor midden- en hoogopgeleiden kan sneller en beter, op hoog niveau.

• Nederlands leren moet leuk zijn en afwisselend. TaalTafels heeft dynamische lessen met hoog gekwalificeerde docenten en de groepen zijn divers door een mix van vluchtelingen, migranten en expats.

• Taal alleen is niet genoeg. Daarom zet de school een breed netwerk in om de cursist te helpen op weg naar werk.

• Alle buitenlanders willen ook graag een sociaal netwerk opbouwen, vrienden maken en de weg vinden in een nieuw en vreemd land. TaalTafels maakt dit mogelijk door mensen met elkaar te verbinden middels sociale activiteiten.

Het team

TaalTafels bestaat uit een klein team van hoog gekwalificeerde, ervaren docenten die met veel enthousiasme en gedrevenheid aan het werk zijn om cursisten Nederlands te leren.

Peter1

Peter Wortelboer

Docent Nederlands en docent NT2

Peter is oprichter en directeur van TaalTafels. Peter heeft heel zijn leven al voor groepen gestaan, eerst op sociaal maatschappelijk vlak, dan als gedragstrainer binnen organisaties en vervolgens als docent Nederlands en NT2. Peter heeft lesgegeven op alle niveaus van A0 tot C1 aan alle doelgroepen zowel jongeren als volwassenen. Nederlands voor anderstaligen op hoog niveau is zijn passie en de mensen uit alle verschillende landen en culturen zitten in zijn hart.

frank1

Frank Stolk

Docent NT2

Frank is van huis uit docent lichamelijke opvoeding eerste graads. Hij werkt al jaren met veel liefde in het middelbaar onderwijs en heeft de overstap gemaakt naar het NT2 vak.
Frank werkt bij het Johan de Witt College op de schakelklassen en geeft les aan buitenlandse kinderen van 12 tot 18 jaar die net in Nederland zijn. Voor TaalTafels draait hij met veel energie en plezier de groepen A0 – A2 waar hij in gespecialiseerd is.

 

Pien foto

Pien Dros

Docente NT2 en logopediste

Pien is logopediste en heeft lang in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Ze werd gevraagd om NT2 lessen te geven omdat dit haar op het lijf geschreven zou zijn en dat klopt! Ze werkt nu al jaren met veel plezier als NT2-docente en is met haar achtergrond als logopediste gespecialiseerd in uitspraak en verstaanbaarheid. Pien heeft onder andere gewerkt bij Sagenn en Up2Learn en heeft ervaring opgedaan met alle niveaus van A0 tot C1. Ze werkt nu als freelancer o.a. voor de Universiteit van Amsterdam en voor TaalTafels.

IMG_4144

Ilse Wortelboer

Back office

Ilse is econoom en organisatieadviseur bij de Rijksoverheid. Naast haar baan doet ze de back office van TaalTafels. Ze helpt met inschrijvingen, contracten, cursistenadministratie, facturering en de administratie met DUO. En ze zet met veel plezier haar kennis, ervaring en netwerk in om cursisten te begeleiden waar mogelijk.

TaalTafels helpt cursisten verder dan alleen het Nederlands leren. We organiseren taaldiners en taalcafé’s en helpen cursisten bij het vinden van werk door ons netwerk in te zetten!

Huisstijl & Website
Gadisha Snip

Graphic designer, Web designer
& Social media marketeer


WWW.BEYONDGRAPHICS.NL

cursisten taaldiner dec19 (1)

Our volunteers

Chelbia, Dominique, Dorine, GerJo, Jeroen, Lars, Magdalena, Mohamed, Marion, Seriena, Susanne, Tessa and Timo

Alle docenten zijn bevoegd NT2 docent en geregistreerd in het beroepsregister van NT2 docenten:
  https://bvnt2.org/beroepsregister-nt2-docenten-bvnt2/

TaalTafels helpt cursisten verder dan alleen het Nederlands leren. We organiseren taaldiners en taalcafé’s en helpen cursisten bij het vinden van werk door ons netwerk in te zetten!