Lenen bij DUO

Lenen bij DUO

Nederlands leren, naturalisatie of inburgeren kost geld. Je kunt – als je voldoet aan de juiste voorwaarden –  geld lenen bij DUO. Dat kan alleen bij taalscholen met een Blik op Werk keurmerk. TaalTafels heeft dit keurmerk. 

Als je nu weinig geld hebt, is dit een mooie oplossing om toch snel Nederlands te leren en je kansen op werk in Nederland te vergroten. Statushouders hoeven de lening niet terug te betalen als ze hun examens op tijd behalen. Gezinsmigranten en andere migranten moeten de lening wel terug betalen. 

Je kunt een lening bij DUO aanvragen via internet. Je logt met jouw DigiD in op ‘Mijn inburgering’. Meer informatie vind je op www.inburgeren.nl. Het is belangrijk om deze lening op tijd aan te vragen voordat je met de cursus begint. Het duurt soms wel twee maanden voordat de lening door DUO geregeld is. 

Heb je een duo-lening, dan stuurt TaalTafels  de facturen maandelijks naar DUO. De cursist moet dan aan het einde van elke maand op ‘akkoord’ drukken in het ‘mijninburgering’ account.

Wil je of kun je geen duo-lening krijgen, dan moet je alles zelf betalen. Daarom heeft TaalTafels gekozen voor betaling per maand en niet een groot bedrag in één keer. Op die manier komt TaalTafels ook deze cursisten tegemoet.