Het Team

TaalTafels bestaat uit een klein team van hoog gekwalificeerde, ervaren docenten die met veel enthousiasme en gedrevenheid aan het werk zijn om cursisten Nederlands te leren.

Peter1

Peter Wortelboer

Docent Nederlands en docent NT2

Peter is oprichter en directeur van TaalTafels. Peter heeft heel zijn leven al voor groepen gestaan, eerst op sociaal maatschappelijk vlak, dan als gedragstrainer binnen organisaties en vervolgens als docent Nederlands en NT2. Peter heeft lesgegeven op alle niveaus van A0 tot C1 aan alle doelgroepen zowel jongeren als volwassenen. Nederlands voor anderstaligen geven op hoog niveau is zijn passie en de mensen uit vele verschillende landen en culturen zitten in zijn hart.

image002

Lukas van Diermen

TAALKUNDIGE EN DOCENT NT2

Lukas is taalkundige met een master in conflict studies en mensenrechten. Hij heeft gestudeerd en gewerkt in Portugal, Brazilië en Brussel, waarna hij in Nederland is begonnen als NT2 docent. Binnen het taalonderwijs ligt zijn interesse en passie vooral bij interculturele communicatie en het aanreiken van het gereedschap om cursisten in staat te stellen hun eigen verhaal te vertellen. Lukas geeft les bij TaalTafels van A0 tot B1 niveau en werkt ook bij het COA op een AZC. Daarnaast leert hij in zijn vrije tijd Arabisch.

5845a07d-951f-4a4a-a669-e1e4944886a2

Henriette Havelaar​

DOCENT NEDERLANDS EN DOCENT NT2

Henriette is neerlandicus en theoloog. Ze geeft al tien jaar met veel plezier les aan anderstalige volwassen. Daarvoor heeft ze ook op allerlei niveaus lesgegeven, van middelbare school tot universiteit, zowel op het gebied van taal als religie. Henriette werkt twee dagen per week bij Taaltafels en de rest van de week bij Stavoor, een organisatie die de inburgering in het Noorden van het land verzorgt.

Marty-vertrouwen

Marty Smit

DOCENTE FRANS EN NT2

Marty is medeoprichtster, directeur en begeleider op De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren voor leerlingen voor basis- en middelbare school. Dit doet ze inmiddels 15 jaar. Daarvoor werkte ze ruim 10 jaar als bevoegd docente Frans in het reguliere voortgezet onderwijs. Naast haar levenswerk op De Vrije Ruimte werkt Marty sinds augustus 2022 één dag per week als freelancer bij TaalTafels. Sinds juli 2023 is Marty gecertificeerd NT2 docente.

Ilse Wortelboer

BACK OFFICE​

Ilse is organisatieadviseur bij de Rijksoverheid. Naast haar baan doet ze de backoffice van TaalTafels. Ze zorgt dat administratie voldoet aan de eisen van DUO en Blik op Werk. Daarnaast zet ze met veel plezier haar ervaring en netwerk in om cursisten te begeleiden waar mogelijk.

Angélique Strobbe​

BACK OFFICE​

Angelique werkt al jaren in de kledingbranche en is een perfecte gastvrouw. Sinds kort is ze omgeschoold tot receptioniste en administratief medewerker. Naast haar baan in Zeeuws-Vlaanderen, doet ze voor TaalTafels elke maand de facturering, de cursistenadministratie en de contracten.

Gadisha Snip​

Graphic designer &
Web developer

TaalTafels helpt cursisten verder dan alleen het Nederlands leren.
We organiseren taaldiners en helpen cursisten bij het vinden van werk door ons netwerk in te zetten!

Ook kunnen we je koppelen aan taalmaatjes en weten we de weg naar het taalhuis, gratis taallessen, taalcafé’s of andere activiteiten.

Onze docenten zijn bevoegd NT2 docent en geregistreerd in het beroepsregister van NT2 docenten:
  https://bvnt2.org/beroepsregister-nt2-docenten-bvnt2/